3 Ocak 2012 Salı
Türkiye 3g teknolojisinde dünya birincisi!
Türkiye 3g teknolojisinde dünya birincisi!
Ciliv, türkiye'nin mobil iletişimde dünya birincisi, mobil web hızında ise 43, 2 mbps ile dünyada 2. olduğunu, fiber web hususunda ise japonya'dan sonrasında 2. ülke olduğunu belirtti.
Turkcell genel müdürü süreyya ciliv, türkiye'nin son senelerde teknolojide büyük gelişme kaydettiğini belirtti. Ciliv, "türkiye, artık teknolojide dezavantajlı değil, avantajlı hale geldi. teknolojiyi kullanarak dünyada birçok konuda birinci olabiliriz. bu teknolojileri turizme, tarıma, taşımacılığa, perakendeye, sanayiye uygulamak mümkün." diye söyledi.
Turkcell, firmaların iş yapış biçimlerine katkı sağlayabimek ve karlılıklarını artırmak niyetiyle başlatmış olduğu 'mobilŞirket'vizyonunu antalya'da düzenlediği bir toplantı ile tanıttı. Toplantıda konuşan turkcell genel müdürü süreyya ciliv, türkiye'nin 3g teknolojisine giren 101 ülke olduğunu, yalnız son senelerdeki gelişmeyle mobil iletişimde dünya birincisi şekline geldiğini söyledi. Mobil web hızında ise 43, 2 mbps ile dünyada 2. olduğunu vurgulayan ciliv, "fiber internet konusunda japonya 'dan sonra ikinci ülkeyiz. turistlere, dünyanın en iyi iletişim altyapılarından birisini sunuyoruz." şeklinde söyledi.
Mobil teknolojilerin türkiye'de büyük bir tekamül gösterdiğine dikkat çeken ciliv, türkiye'deki telefon trafiğinin yüzde 12'si sabit telefonlarla yapılan aramaların, yüzde 88'i ise mobil telefonlarla yapılan aramaların oluşturduğunu kaydetti. Mobil iletişimin yüzde sıfırdan yüzde 80'e çıktığı bilgisini vermekte olan ciliv, şu şekilde sürdürdü: "bugün internete bağlananların büyük bir kısmı sabitten bağlanıyor. 3g 'nin gelmesiyle internete cepten bağlanmaya geçilmeye başlandı. tabletler hızlı bir şekilde internete bağlanıyor. artık sim kartla araçları takip temek mümkün. bozdolabını sim kartla kontrol etmek mümkün oluyor."
Data trafİĞİ 5 yilda 20 kat artacak
Turkcell genel müdürü, türkiye'de her 100 kişiden 10'unun akıllı cihazlar kullandığını iletirken, "bu çok önemli. Önümüzdeki yıllarda dünyadaki internet kullanıcılarının sayısı bu teknolojiler ile 1,5 milyardan 5 milyara çıkacak. data trafiği önümüzdeki 5 yılda 20 misli artacak. bunun da büyük bir kısmı yüzde 66 ile video olacak. yüzde 6 dosya paylaşımı, yüzde 22 'si datadan oluşacak." verilerini paylaştı. Süreyya ciliv, turkcell'in 9 memlekette 63 milyon müşterisi olduğunu, 9 ülkenin 5'inde açık farkla pazar lideri olduğu bilgisini de verdi.
Şirketin kuruluşundan bu yana sürekli yatırıma ehemmiyet verdiğini söyleyen ciliv, şöyle konuştu: "en yakın rakibimizden en az 5 bin 500 daha fazla noktada varız. 2g 'den 3g 'ye geçerken rakiplerimiz, 'ne gerek var, türkiye 3g 'ye hazır değil. türkiye için çok erken, lüks, gerekli değil ' diyorlardı. 2008 ve 2009 yılları dünyanın global ekonomik krize girdiği yıllarda herkes yatırımları keserken, biz frene değil, gaza bastık. rekor yatırımlar yaptık. bu sayede de türkiye 'de dünyanın en hızlı 3g 'si turkcell şebekesi. ericsson 'un 53 ülkedeki 639 3g santrali arasında data indirme hızı en yüksek ilk 11 santral turkcell 'de. bu yatırımlar sadece mobil ortamda devam etmiyor. fiber internet konusunda hızlı bir yatırım içindeyiz. fiber altyapımız, 2011 sonunda 28 bin kilometreyi aşacak." türkcell'in bu yatırım ve inovasyonlarla en yakın rakibine 2 misli fark atarak pazar lideri olduğunu söyleyen ciliv, türkiye'de 34, 4 milyon müşterileriyle de avrupa'nın 3. büyük operatörü olduklarını aktardı.
TÜrkİye'nİn 'mobİlŞİrket'harİtasi Çikarildi
öye yandan, turkcell, yeni vizyonunu yaşama geçirmede ilk adım olarak, türkiye'nin mobilŞirket envanterini çıkarmak üzere mckinsey danışmanlık ile beraber kapsamlı bir çalışma yaptı. 81 ilden 350 bini geçkin turkcell'li firma, geliştirilen mobilŞirket skoru algoritmasına uyan bir şekilde değerlendirilmeye tabi tutuldu.
Şirketlerin kullanımına taktim ettiği mobil teknoloji çözüm yolları "temel haberleşme, bilgiye ve İşe her yerden erişim, süreç/operasyon yönetimi, müşteriye ulaşma" olarak 4 kategoride toplandı. Her bir çözüm kullanımına, şirkete sağladtığı faydayı da göz önünde bulundurarak bir skor belirlendi. Yapılan incelemeye uyarınca, en mobil iller İstanbul, ankara, İzmir, antalya, bursa, kocaeli, konya, adana, mersin, gaziantep, kayseri ve denizli olarak sıralandı. Türkiye'nin en mobil sektörleri ise finans, Üretim, İnşaat, süratli tüketim malzemeleri, tekstil, lojistik, eğitim, sağlık, bilgi teknolojileri ve medya-reklam oldu.
kaynak:veteknoloji
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder