22 Eylül 2012 Cumartesi

Buda Neyin Nesi ?





Suriyeli sözde mültecilere sınavsız üniversite

Suriye'de Esad iktidarını destekleyen öğrencilerin Türkiye'ye girişine izin vermeyen AKP iktidarı, muhalifler için üniversite kapılarını ardına kadar açtı. YÖK, 7 kentteki üniversitelere Suriyeli muhalif öğrencilerin sınavsız alınması için talimat verdi.


Dışişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı istedi, YÖK Başkanlığı Suriyeli muhaliflere sınavs
ız üniversite hakkı tanıdı.

YÖK, Suriyeli mültecilerin kayıt olabilmeleri için Gaziantep, Kilis 7 Aralık, Şanlıurfa Harran, Hatay Mustafa Kemal, Osmaniye Korkutata, Çukurova ve Mersin Üniversiteleri'ne genelge gönderdi.

Genelgede, Esad yönetimine muhalif Suriyeli öğrencilerin üniversitelere sınavsız kaydedilmesi için talimat verildi. Üniversiteler YÖK'ün yayınladığı genelge ile mültecileri özel öğrenci olarak kayıt ediyor.

Muhaliflerin üniversitelere kayıt olabilmesi için sınava girmesi ya da Suriye'de üniversite öğrencisi olduğunu belgelemesi gerekmiyor. Sadece sözlü beyanları üniversiteye kayıt olmaları için yeterli görüldü. Kayıt yaptıran öğrencilerin kimlik bilgilerinin YÖK'e gönderilmesi istendi.


AKP iktidarı Türkiye'de eğitim gören Esad yönetimini destekleyen öğrencilerin ise Türkiye'ye girişine izin vermemişti.

Erzurum Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Ali Massoud, Antalya Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Faris İbrahim ve Hacettepe Üniversitesi, Tıp Fakültesi Yüksek lisans öğrencisi Mutaz Ghanoum Suriye'den Türkiye'ye alınmayan öğrencilerden sadece üçü.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
 
 

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı


Zirve100 Toplist
 
Copyright © Sanaltakip.NET
Using SanalTakip.Net Tüm Hakları Saklıdır...